Verschillende soorten septische putten

Verschillende soorten septische putten

Bij het plaatsen van een septische put heeft u meestal de keuze uit een betonnen of een septische put in PVC.

 

Wat zijn de voor- en nadelen van een betonnen septische put?

Het grote nadeel van een put in beton is het gewicht. Een septische put met een volume van 2000 liter weegt al vlug zo’n 1500 kg. Bij het plaatsen heeft u zeker en vast een kraan nodig. De put zelf is doorgaans wel goedkoper dan zijn equivalent in PVC.

Eénmaal in de grond, is het gewicht wel een voordeel. Indien het grondwater te hoog zou komen, zal de betonnen put niet van plaats veranderen.

 

Wat zijn de voor- en nadelen van een septische put in PVC?

In tegenstelling tot een septische put in beton, is een PVC uitvoering een heel pak lichter. Dit stelt u in staat om de put zelf te plaatsen, zonder dat er een kraan bij te pas moet komen. Wanneer het grondwater te hoog komt, moet de septische put in kunststof verzwaard worden.

 

Heeft u een vergunning nodig bij het plaatsen van een septische put?

In principe moet er geen bouwvergunning aangevraagd worden bij het plaatsen van een septische put. Indien de put dichtbij de perceelgrenzen wordt geplaatst, moet er wel één aangevraagd worden. Ook verschilt dit van gemeente tot gemeente. U vraagt dus best extra informatie bij de gemeente of aan de verkoper van septische putten.

 

Conclusie

Alvorens u een septische put plaatst, ga zeker en vast na of dit verplicht is of niet. Hier vindt u hierover meer informatie. Zowel een betonnen als een PVC uitvoering heeft zo zijn voor- en nadelen. Laat niet alleen de prijs een rol spelen in de beslissing maar ook andere factoren zoals het waterpeil zijn even belangrijk.

urbain-02

Over Ons

Wij zijn een familiaal bedrijf en hebben al 27 jaar ervaring in graaf- en afbraakwerken.

BTW: BE0462.767.697
IBAN:

U.Heyrman